Wednesday, 2018-12-12, 12:48 PM
Welcome Guest | RSS

E.L.M

Main | Registration | Login

Main » 2010 » November » 01
***Nata e kadrit - moment historik për tërë njerëzinë***
Nga Da'veti Islam · 2010.01.11

Kjo natë paraqet festë të vërtetë për të gjithë muslimanët e botës, përarsye se jo vetëm që është rast i vetëm në historinë e njërëzimit, porka një rëndësi të posacme, vlerë të madhe dhe të përhershme. Për vlerëndhe rëndësinë historike të kësaj nate flet edhe fakti se Kur'aniFamëlartë kësaj nate i kushton edhe një sure të plotë, të cilën e emro...

Shih të gjithë shënimin · Më shumë nga Da'veti · Komento ·PëlqejNuk e pëlqej · Shiko reagimet (29)Fshi komentet (29) 26 njerëz e pëlqejnë këtë.

Lexo të 3 komentet
Shkruaj vërejtje... **40 Porosit e Imam Neveviut per Ramazanin**
Nga Da'veti Islam · 2010.01.11


Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëplotit!
1. Agjërimi gjuhësisht nënkupton përmbajtjen dhe abstenimin nga diç, kurse fetarisht ka kuptimin: abstenim i veçantë, në kohë të veçantë-caktuar, nga person i caktuar.

2. Thënia e Muhammedit, alejh ... Read more »
Views: 748 | Added by: men2y | Date: 2010-11-01 | Comments (3)

                                        ShënimetShënime nga Qur'an and Science
 
     HEKURI I ZBRITUR | THE SENT DOWN IRON
     Nga Qur'an and Science · 2010-10-22 
     SHQIPHekuri është një nga elementet e theksuara në Kur’an. Në Suren Hadid, që dmth Hekur, ne jemi të informuar:
"Ne e kemi zbritur edhe hekurin që në të ka forcë të fortë dhe dobi për njerëz…” (Kur'an, 57:25)
Shufër hekuri
Fjala "anzalna," e përkthyer si "zbritur” dhe e përdorur në ajet për hekurin, mund të mendohet se ka një kuptim metaforik p... 
TOKA NXJERR NGARKESËN E SAJ | THE EARTH DISGORGES ITS CHARGES
Nga Qur'an and Science · 2010-10-14

SHQIP


... Read more »
Views: 719 | Added by: men2y | Date: 2010-11-01 | Comments (0)

RREGULLI I SHKËLQYESHËM NË GJITHËSI | THE FINE TUNING IN THE UNIVERSE

nga Qur'an and Science më 01.11.2010


"Ai është që krijoi shtatë qiej palë mbi palë. Në krijimin e Mëshiruesit nuk mund të shohësh ndonjë kontrast, andaj, drejto shikimin se a sheh ndonjë çarje? Mandej, herë pas here drejto shikimin, e shikimi do të kthehet të ti i përulur dhe i molisur.” (Kur’an, 67:3-4)

"A nuk e keni parë se si All-llahu krijoi shtatë palë qiej (në kate).” (Kur’an, 71:15)

"Ai është që vetëm Atij i takon sundimi i qiejve dhe i tokës, Ai nuk ka as fëmijë e as nuk ka shok në sundimin e Tij. Ai krijoi çdo gjë, duke e përsosur në mënyrë të qartë e të matur.” (Kur’an, 25:2)

Filozofia materialiste doli me pretendimin se të gjitha sistemet në natyrë dhe gjithësi ishin sikurse makinat që funksionojnë vetvetiu, se rregulli dhe ekuilibri I përsosur brenda tyre ishte vepër e rastit. Megjithatë, sot është vërtetuar shkencërisht natyra e rreme e materializmit dhe Darvini ... Read more »
Views: 1112 | Added by: men2y | Date: 2010-11-01 | Comments (1)

Ora

<3Chat<3

200

Block title

Block title

Our poll

Votoje ket Web
Total of answers: 14

Statistics


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

...Kerko...

...Kalendari...

«  November 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Block title

Kyqu Ne:

$www.nje-zemer.tk$