Thursday, 2019-06-27, 1:07 AM
Welcome Guest | RSS

E.L.M

Main | Registration | Login


                        rregullat e fejesës dhe martesës 
                                                        dhe
                                   DETYRIMET E BASHKESHORTESISE

KREU I Pse All-llahu xhel-leshanuhu e ligjësoi martesën? E fshehta e martesës qëndron në këto pika:
 
-Në ruajtjen e gjinisë njerëzore
-Në ruajtjen e familjes
-Në shpëtimin e shoqërisë nga prishja e moralit
-Në ndihmën e bashkëshortëve në formimin e familjes
-Në shpëtimin e shoqërisë nga sëmundjet
-Në qetësimin shpirtërorë
-Në nxitjen e dashurisë prindërore

KREU II S’ka kallugjëri (murgëri) në Islam
-Rreziku shëndetësorë dhe trupëror
-Rreziku moralo-shpirtëror
-Rreziku shoqëror
-Rreziku ekonomik
-Rreziku fetar në këtë dhe botën tjetër (Ahiret) Por, cila është rrugë për përballimin e beqarisë?

KREU III
          Martesa është zgjedhje Zgjedhja e bashkëshortës me bazë të fortë fetare Zgjedhja e bashkëshortes nga një familje e fisme dhe e ndershme Martesa me të huajën (atë që se kemi fis) Përparësia në martesë me beqare Përparësia në martesë me femrën që lind Duhet marrë parasysh shëndetin trupor
KREU IV Rregullat që duhet marrë parsysh gjatë fejesës Të fejohesh do të thotë... Shikimi i së fejuarës Fejesa mbi fejesë Fejesa në kohën e Id-detit Imitimi i verbër dhe ngjashmëria me të huajin (jomusliman) Ndalesa e arit për burrat
Hallalli dhe Harami
NË MARTESË DHE NË JETËN FAMILJARE
Jusuf KARDAVI
- Aspekti i instinktit Në aspektin e instinktit Qëndrimi i njeriut para instinktit seksual Mos iu afroni prostitucionit Ndalohet qëndrimi me femër të huaj në vetmi Shikimi i gjinisë tjetër me sy epshi Ndalimi i shikimit të pjesëve të turpshme të trupit Çka lejohet të shihet në trupin e burrit dhe gruas Cili zbukurim i lejohet gruas ta zbulojë e cili jo Pjesët e turpshme të gruas Hyrja e gruas në banjot publike Ndalimi i shfaqjes së bukurive (teberruxh) Si duhet të jetë femra muslimane? Respekti i bashkëshortës ndaj musafirëve të bashkëshortit Homoseksualizmi është mëkat i madh Masturbimi

- Martesa S'ka murgëri në Islam Shikimi i të fejuarës Fejesa e ndaluar Pëlqimi i vajzës Gratë e ndaluara Martesa e ndaluar nga qumështi Ndalimet nëpërmjet martesës Bashkimi i dy motrave Të martuarat Gratë idhujtare Martesa e muslimanes me jo muslimanin Prostitutat Martesa me më shumë gra Urtësia e lejimit të martesës me më shumë gra
- Marrëdhëniet ndërmjet dy të martuarve Marrëdhëniet seksuale Marrëdhëniet e ndaluara Ruajtja e sekreteve bashkëshortore Kontracepcioni Shkaqet për kontracepcion Aborti Të drejtat bashkëshortore Toleranca e ndërsjellë bashkëshortore Kundërshtimi dhe grindja Kur lejohet shkurorëzimi (Talâku) Shkurorëzimi para Islamit Shkurorëzimi sipas Hebraizmit Shkurorëzimi sipas Krishterimit Mendimet e Ilojllojshme të krishtere rreth shkurorëzimit Pasojat e qëndrimit të Krishterimit ndaj shkurorëzimit Përkufizimet e Islamit në rregullat e shkurorëzimit Divorci i gruas me të përmuajshmet konsiderohet i ndaluar Betimi në shkurorëzim është i ndaluar E shkurorëzuara kalon kohën e pritjes në shtëpinë e ish-bashkëshortit të saj Shkurorëzimi i përsëritur Jetë e njerëzishme ose shkurorëzim me mirëkuptim Gruaja e shkurorëzuar s'duhet penguar që të martohet me atë që dëshiron E drejta e bashkëshortes të kërkojë shkurorëzim Ndalohet torturimi i bashkëshortes Ndalohet betimi me braktisje (nga bashkëshortja)

- Marrëdhëniet ndërmjet prindërve dhe fëmijëve Islami mbron gjenezën - familjare Ndalohet mohimi i atësisë Adoptimi është i ndaluar në islam Shembulli praktik i anulimit të adoptimit legal Adoptimi për rritje dhe kujdes Mbarësimi artificial Ngarkimi i fëmijës ndokujt tjetër përveç babait konsiderohet mallkim Mos i vritni fëmijët tuaj Trijtimi i barabartë i fëmijëve Respektimi i parimeve të zotit në trashëgimi Mosrespektimi i prindërve është mëkat i madh Ofendimi i prindërve është mëkat i madh Voluntarizmi për xhihad pa lejen e prindërve nuk lejohet Prindërit idhujtarë
GRATË NË KUR'AN
Muhammed Ikballi
GRUAJA NË ISLAM
Prof. Dr. Bekir Topaloglu
GRUAJA NË ISLAM
Dr. Hasan Turabi
PYETJE DHE PERGJIGJE
Grup Autorësh
STRUKTURA FAMILJARE NË ISLAM
Dr. Hamude Abdulati
LETER MOTRËS DHE NËNËS MUSLIMANE
Mirsada - Merjem KURDIQ
pyetje rreth problemeve të
MENSTRUACIONEVE
dhe
LEHONISE
Rreth menstruacioneve dhe problemeve që kanë të bëjnë me to në të falur dhe agjërim Nga dispozitat e pastërtisë në të falur

SHAMIJA - DIALOGU; STUDENTJA DHE PROFESORESHA
NEVOJA PER MBULIM
RENDESIA E ARSIMIMIT PER GRUAN
MBULESA-SHENJE E PASTERTISE SHPIRTERORE
GRUAJA E NATYRSHME Nëna dhe babai janë dy qënjet e shenjta që duhet të respektojë së pari njeriu.
Kush nuk i respekton ata, ka dalë kundër Drejtësisë.
Kush i mundon ata, heret a vonë, do t’i nënshtrohet vetë mundimit.
***
Profeti Muhammedi (a.s.) ka thënë:
Bëhuni të mirë ndaj prindërve, se edhe fëmijët tuaj bëhen të mirë ndaj jush.
Veproni mirë me ta, se edhe gruaja – bashkëshortja e juaj do të veprojë mirë me ju.
Ai që refuzon urdhërin e prindit, ka refuzuar urdhërin e Allahut.
Ai që kënaq prindërit, ka kënaqur Allahun."

Ora

<3Chat<3

200

Block title

Block title

Our poll

Votoje ket Web
Total of answers: 14

Statistics


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

...Kerko...

...Kalendari...

«  June 2019  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Block title

Kyqu Ne:

$www.nje-zemer.tk$